Vattenskärning

”Revolutionerande skärteknik med ämnen från begynnelsen”

vattenskärningEn teknik som skär alla typer av material, hårda som mjuka. Det låter avancerat, men är egentligen en enkel metod tack vare vatten och sand. Tekniken har haft en positiv inverkan på industrin med sitt breda användningsområde.

Vattenskärning är en metod som med hjälp av vatten och i vissa fall sand skär olika typer av material. Användandet sker vanligen till figursättning och skärning av metaller. Det har visat sig vara extra fördelaktigt att skära aluminium, koppar och stål med hjälp av vatten. Även mjukare ämnen som gummi och papper vattenskärs. Med hjälp av vattnet och dagens teknik kan man därför bearbeta en stor variation av material till olika typer av tillverkning. Jakobssons Trådgnistteknik AB är ett företag som bland mycket annat erbjuder vattenskärning, läs mer på jtt.se/vattenskarning/

Effektiv arbetsprocess

Inom byggbranschen är skärtekniken vanligt förekommande. Har du någon gång anlitat en byggfirma till att kakla badrummet eller köket? Då har personerna som utfört arbetet säkerligen använt sig utav vattenskärning för att skära kaklet efter önskade mått.

Större företag har upptäckt vattenskärningens verkliga användningsområden. Med hjälp av tekniken kan fabriker ha flera skärstrålar igång samtidigt. Resultatet blir en effektivare arbetsprocess där man kan skära avancerade detaljer under ett kortare tidsspann. Vattenskärning underlättar för de som nyttjar tekniken. Det beskurna materialet behöver nämligen inget efterarbete.