Kraftfördelning och distribution

Kraftfördelning och distribution

18 augusti, 2021 Av av digg-it-aler

En POU, eller offentlig switchad telefonadapter, är en enhet som ansluter till det offentliga kopplade telefonnätet (PSTN) och styr hur el distribueras till olika enheter. Dessa enheter inkluderar datorservrar och datakort. Hur fungerar kraftfördelningen? Elföretaget levererar ström från stolpar eller stora elektriska överföringsledningar till alla platser som finns i en POU. Elföretaget samlar sedan in kraften i stora tankfartyg och lagrar den på olika platser i hela landet.

Det är viktigt för datacenterchefer att se till att det finns en oavbruten strömförsörjning till datorerna och andra enheter. Kraftdistributionssystemet är vanligtvis konfigurerat för att övervaka strömkällan och varna om det finns ett problem. Om du är i ett datacenter kan du ha många datorer och flera uttag. Detta innebär att ett uttag kan gå sönder och lämna dig utan ström. Detta kan vara ett mycket allvarligt problem, eftersom du kan förlora dina data och du kan behöva stänga av hela ditt datorsystem.

Datacenterhanteraren kan också installera routrar i nätverket som överför ström över IP. Med denna inställning behöver datorer i ett datacenter inte använda en separat strömkälla. Allt de behöver är en enda nätverksadapter som ansluts till lämplig port på routern. När den är ansluten kan datacentret fungera normalt.

Hur fungerar strömfördelning med rackmonterade nätaggregat? Om du befinner dig i ett datacenter och du behöver en enda kraftdistributionsenhet för att leverera ström till alla datorer i racket, måste du använda rackmonterade nätaggregat. Rackmonterade enheter är anslutna till en behållare, så varje dator får en dedikerad strömförsörjning.

Hur fungerar energidistribution med fjärranslutna nätaggregat och nätstationer? Med fjärranslutna nätaggregat är det en stor skillnad mellan dem och typiska typer av strömfördelning. Med dessa enheter överförs strömmen trådlöst från enheten till dess destination. I vissa fall måste kraftdistributionsenheten installeras nära den plats där enheten ska placeras. Vissa enheter måste också placeras på ett individuellt rack, så det måste anslutas till en behållare på varje plats. Om det finns många datorer i datacenter kan de ha olika behållare för varje dator.

En stor fördel med vertex GEIS fjärrdistributionssystem är dess tillförlitlighet. De flesta som köper enheterna är nöjda med prestandan. Enheterna är utformade för att vara hållbara och effektiva. Många av enheterna är konstruerade för att köra tyst, vilket innebär att strömfördelningen inte kommer att avbrytas medan personal reser. Dessutom är dessa enheter utformade för att vara extremt flexibla, beroende på företagets eller användarens applikationsbehov. Installation och underhåll av enheten är också ganska enkel.