Tips och tricks för svetsning

Tips och tricks för svetsning

2 juni, 2021 Av av digg-it-aler

Det första av mina många svetsningstips och -trick innebär att man använder rätt strömstyrka. Det kan tyckas väldigt grundläggande men jag ser att många människor går med fel strömstyrka för sin metallbåge. Jag föreslår att du inte startar en båge om du inte har den strömstyrka du behöver. Du kan bestämma strömstyrkan som behövs för din metallbåge genom att använda en digital mätare och mäta strömmen som går till elektroderna. Kom ihåg att större elektroder kräver större strömstyrka, så om du arbetar med en liten båge ökar du strömstyrkan för att kompensera för den mindre elektroden.

En annan av mina många svetsningstips handlar om att använda en klämma. När jag använder en klämma får jag en hel del ”Jag har inte en lämplig klämma” eller ”min klämma håller inte denna bit” e-postmeddelanden från personer som börjar. Tro mig, många gånger är det inte klämman som håller ihop saker utan vinkelsliparen. När du väl har rätt vinkelslip är det verkligen inte så svårt att få rätt strömstyrka och rätt styrka / förskjutning.

En sista sak med att använda en bra jordklämma för att få rätt mängd ström i en metallbit är den mängd ström du vill ha. En bra markklämma kommer att ha terminaler som har samma storlek som svetsbrännarens axel. Vad det betyder är att du vill starta svetsprocessen genom att sätta på facklan. Håll sedan metallstycket som du ska svetsa mot med klämman så nära svetsbågen som möjligt. Du bör försöka hålla klämman borta från metallens svetsade område och du ska skjuta bort den från svetsen innan du låter metallen värmas upp helt.

Det sista jag ska prata om här är det tryck du applicerar när du svetsar. Mängden tryck som du applicerar på en metallbit kommer att dikteras dels av strömstyrkan som du ska använda för svetsförfarandet och dels av den typ av svetsare som du ska använda. För en svetsare som använder en tig-svetsare med låg strömstyrka, till exempel en tig-svetsare, behöver du bara applicera lite tryck medan du svetsar. För en högre strömstyrka tig-svetsare som en mig-svetsare måste du applicera mycket mer tryck när du svetsar. Om du inte vet vilken tig-svetsare du har kan du fråga din svetsleverantör eller leta online för några exempel på olika tig-svetsdelar och vilken som passar bäst för din svetsprocedur.

Slutligen kommer vi att diskutera påfyllningstråden som du kommer att använda för din svetsprocess. Din trådpinne kommer att bära all kraft för din båge så se till att du håller den vass. Det är alltid en bra idé att ha en extra trådpinne till hands så att du kan hålla dina fetstil skarpa. Vanligtvis är fyllstången som går in i en svetsare längre än den som används i en tigsvetsare, så du måste också köpa en längre påfyllningstråd än vad du skulle göra för en tigsvetsare. En annan viktig faktor med att använda en längre påfyllningstråd är att den kommer att ge en starkare svets och det gör att du kan täcka mer yta med svetsen. Ett sista tips är att du alltid ska använda en tygbit av god kvalitet till dina svetshandskar.